2012-03-12

mit NEM ettem meg az elfelejtett színház miatt?

avagy a fűszeres joghurtban pácolt csirkemell és a salsa esete vasárnap este.

az örökbefogadás majdnem pipa.
pihenésképp lementem futni, h értelmesen teljes az idő, amíg a hús pácolódik.
futás után összevagdaltam a salsát.
és nagyon örültem magamnak, h mennyire időben készültem el. Viki még sehol,  a vacsora meg tkp készen van.
aztán megjött. ki volt öltözve. de még mindig nem gyanakodtam. 6 előtt 9 perccel megkérdezte, h mikor is kell indulnunk.
"a színáááááz! baaaaaaaaaz!"
így történt, h 2 telefon (nem akar vk színházat?) és 3 perc anyázás után, 9 perc alatt összeraktam a színházi outfitet, és elrohantunk - mozgásunkat könnyed futásnak jellemezném, időnkénti sprintekkel, főleg nyitott BKV-járműajtók láttán - a Te furcsa katona c. Moldova-darabra. (rémületesen rossz volt, az 1. felvonás leginkább egy 80-as évekbeli kabaréra hasonlított, a 2. felvonás viszont belezuhant az öncélú monologizálás feneketlen kútjába, egy folyamatosan szöveget tévesztő főszereplővel. nagyon rossz volt.)
2 napja nem találom el a WB beállítást - le kell szokni a fehérről

know-how:

a pácolt csirkemellhez
  • csirkemell (vettem egy remek jó kis vacsora-csomagot, 2 comb, 1 mell összeállításban, ebből vettem ki a mellett, és hosszában kettévágtam)
  • 1 nagy doboz joghurt fele
  • 6 levél bazsalikom
  • kakukkfű érzésre
  • 2 gerezd fokhagyma szeletelve
  • olívaolaj (érzésre, nem túl sok)
  • 1/2 citrom héja
  • 1 ek csípős szósz (erőspista) 
  • só, bors (a darálóban inkább már csak koriander van)
összekavartam, beletettem a csirkemellet, lefedtem, és beraktam a hűtőbe 1 órára.
aztán megsütöttem.
és nem ettem meg, az elfelejtett színház miatt, ugye.

a salsához
  • 1/2 ananász apróra kockázva
  • 2 marok kukorica
  • 1/2 üveg sült paprika antipasti apróra kockázva (Aldi, zseniális)
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1/4 vöröshagyma apróra kockázva (zöldhagyma jobb lett volna, de azt elfelejtettem venni, ugye)
  • 1 szárított csili VirágMoha kertészetéből (Virág mondta, hogy erős, de a fél paprikánál még nem éreztem, hogy elég lesz - beletettem egy egészet - 1 cm, kb -, megkóstoltattam Vikivel, aki imádja a csípőset: elvörösödött, nem kapott levegőt, elkezdett köhögni és sírni: "ú, Éci, ez...")
az összekockázott/aprított mindent összekevertem.
és nem ettem meg, az elfelejtett színház miatt, ugye.


eddig csak zöldekkel ment a hús.
ma este a salsával új dimenziók nyíltak.
volna, ha nem felejtem el a színházat.
de legalább van ebéd holnapra. új dimenziókban.

5 megjegyzés:

  1. A salsára tettél valami levet vagy csak amit az összetevők tartalmaztak ?

    VálaszTörlés
  2. külön levet nem, de a paprika antipastiról nem törölgettem le az olajat.

    VálaszTörlés
  3. este tőkehalat akarok sütni,salsa jól hangzik köretnek,bár ezt talán módosítani kellene, hogy passzoljon a halhoz

    VálaszTörlés
  4. a salsákat grillezett húsokhoz ÉS halakhoz ajánlgatják. jó lesz az. de nem pihentetned kell a lábadat? :)

    VálaszTörlés
  5. a kukorica nem tetszik csak benne,mert az szerintem nem való halhoz,de majd helyettesítem paradicsommal,esetleg az ananászt is kihagyom és teszek bele koriandert,bár a paradicsom és az ananász thájlándban jól muzsikált együtt :)
    pihentetni kell persze,de doki bácsi azt mondta,hogy járkáljak is vele, így egy kis tujázás az ázsia bt-hez pont jó :DDD

    VálaszTörlés

Pin It button on image hover