az örökbefogadás majdnem pipa.
pihenésképp lementem futni, h értelmesen teljes az idő, amíg a hús pácolódik.
futás után összevagdaltam a salsát.
és nagyon örültem magamnak, h mennyire időben készültem el. Viki még sehol, a vacsora meg tkp készen van.
aztán megjött. ki volt öltözve. de még mindig nem gyanakodtam. 6 előtt 9 perccel megkérdezte, h mikor is kell indulnunk.
"a színáááááz! baaaaaaaaaz!"
így történt, h 2 telefon (nem akar vk színházat?) és 3 perc anyázás után, 9 perc alatt összeraktam a színházi outfitet, és elrohantunk - mozgásunkat könnyed futásnak jellemezném, időnkénti sprintekkel, főleg nyitott BKV-járműajtók láttán - a Te furcsa katona c. Moldova-darabra. (rémületesen rossz volt, az 1. felvonás leginkább egy 80-as évekbeli kabaréra hasonlított, a 2. felvonás viszont belezuhant az öncélú monologizálás feneketlen kútjába, egy folyamatosan szöveget tévesztő főszereplővel. nagyon rossz volt.)
2 napja nem találom el a WB beállítást - le kell szokni a fehérről |
know-how:
a pácolt csirkemellhez
- csirkemell (vettem egy remek jó kis vacsora-csomagot, 2 comb, 1 mell összeállításban, ebből vettem ki a mellett, és hosszában kettévágtam)
- 1 nagy doboz joghurt fele
- 6 levél bazsalikom
- kakukkfű érzésre
- 2 gerezd fokhagyma szeletelve
- olívaolaj (érzésre, nem túl sok)
- 1/2 citrom héja
- 1 ek csípős szósz (erőspista)
- só, bors (a darálóban inkább már csak koriander van)
aztán megsütöttem.
és nem ettem meg, az elfelejtett színház miatt, ugye.
a salsához
- 1/2 ananász apróra kockázva
- 2 marok kukorica
- 1/2 üveg sült paprika antipasti apróra kockázva (Aldi, zseniális)
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1/4 vöröshagyma apróra kockázva (zöldhagyma jobb lett volna, de azt elfelejtettem venni, ugye)
- 1 szárított csili VirágMoha kertészetéből (Virág mondta, hogy erős, de a fél paprikánál még nem éreztem, hogy elég lesz - beletettem egy egészet - 1 cm, kb -, megkóstoltattam Vikivel, aki imádja a csípőset: elvörösödött, nem kapott levegőt, elkezdett köhögni és sírni: "ú, Éci, ez...")
és nem ettem meg, az elfelejtett színház miatt, ugye.
eddig csak zöldekkel ment a hús.
ma este a salsával új dimenziók nyíltak.
volna, ha nem felejtem el a színházat.
de legalább van ebéd holnapra. új dimenziókban.
A salsára tettél valami levet vagy csak amit az összetevők tartalmaztak ?
VálaszTörléskülön levet nem, de a paprika antipastiról nem törölgettem le az olajat.
VálaszTörléseste tőkehalat akarok sütni,salsa jól hangzik köretnek,bár ezt talán módosítani kellene, hogy passzoljon a halhoz
VálaszTörlésa salsákat grillezett húsokhoz ÉS halakhoz ajánlgatják. jó lesz az. de nem pihentetned kell a lábadat? :)
VálaszTörlésa kukorica nem tetszik csak benne,mert az szerintem nem való halhoz,de majd helyettesítem paradicsommal,esetleg az ananászt is kihagyom és teszek bele koriandert,bár a paradicsom és az ananász thájlándban jól muzsikált együtt :)
VálaszTörléspihentetni kell persze,de doki bácsi azt mondta,hogy járkáljak is vele, így egy kis tujázás az ázsia bt-hez pont jó :DDD