2012-03-14

Erdély és Itália fúzióba lép: tárkonyos pulykaragu laskagombával

vagy az olaszok is használják a tárkonyt? mert akkor nincs itt semmi fúzió, kérem, oszoljanak.

főzéshez warpaint szólt, ayurvedikus teát ittam, amitől nyugodt, bölcs, megfontolt, szeretetteljes meg mittudoménmégmilyen lettem. Ákos meg Kossuth-díjat kapott.
mozgalmas este volt.

know-how:
  • 15 dkg laska vékonyra szelve
  • 25 dkg darált pulyka
  • 3/4 fej vöröshagyma (ennyi volt az össz-készletem)
  • 1 gerezd fokhagyma (ebből még van 2 gerezd rosszabb napokra)
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek tárkony
  • 1 marok parmezán
  • olaj a hagyma alá
  • só, bors
  • tészta 
a hagymát megdinszteltem, aztán a gombát is sütöttem vele egy darabig, amikor már egészen jónak láttam, rátettem a darált húst és fehéredésig pirítottam. ráöntöttem a tejszínt, sóztam, borsoztam, tárkonyoztam, belevagdaltam a fokhagymát és addig rotyogtattam, amíg a tejszín negyedére nem sűrűsödött.
2 emberes adag lett. vagy egy adagos, Éciknek.
most meg nekiállok a hatósági intézkedéseknek. szeretem magam kínozni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Pin It button on image hover