2012-03-19

kincsek a Lidlből-sorozat: capunti

itt ez a sok jó szakácskönyv. oly jó őket lapozgatni és elképzelni, hogy akár már 6 óra múlva ehetnék is.
de mire befejezem az álmodozást, általában már olyan éhes vagyok, hogy muszáj előszednem  a nem csúcsgasztronómia-stahlokat és csinálni valami ennivalót. gyorsan. mert az éhség nagy úr.

így lett tegnap vacsorára capunti fetával, kaprival és olajbogyóval. a capunti jól kinéző durum, semmi egyéb. de ennyi éppen elég is volt a feta alá.

know-how:
  • 12.5 dkg feta (vagy olyasmi jellegű sajt)
  • 12.5 dkg mascarpone
  • 2 csokor petrezselyemzöld
  • 1 ek friss rozmaring
  • 2.5 dkg kapribogyó
  • 15 dkg olajbogyó negyedelve
  • 5 dkg pirított dió apróbb darabokra törve
  • 1/2 vöröshagyma vékonyra karikázva
az összes hozzávalót a beleraktam egy hőálló kerámiába és 150 fokos sütőben összemelegítettem, kb. 8 perc alatt - egyszer átkavartam félidőben. a feta sóssága miatt só nem kell bele.
tészta megfőz (10 dkg/fő, al dente, mert úgy szeretem), feltét rákerül, megesz.


forrás: Stahl gyors olaszos tésztái

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Pin It button on image hover