http://319atkinshall.blogspot.ie/

2013-01-12

fish pie light

volt itt egy adag tengeri sügér készleten (veszélyeztetett a túlhalászat miatt - csak tenyésztettet, léci!), aminek már igen aggasztott az állapota. 
a városba menet kapott el egy nagyobb aggódási hullám, de szuperokos telefonka átsegített a krízisen (meg azon, hogy a mintegy 6 km-es gyaloglás után a szellemházban szembesüljek pl 3 alapvető hozzávaló hiányával). úgyhogy vettem 1 bokor petrezselymet meg egy adag spenótot k drágán. aztán itthon mégiscsak szembesültem: a petrezselyem IS, meg a spenót IS o-p-c-i-o-n-á-l-i-s.
mondjuk éppen vehettem volna még 20 dkg egyéb halfajtát ezen a pézen (ha már úgyis a piac mellett jártam, ahol lédig adják a direkt fish pie-ba valót; fish pie-t nem szokás egyféle halból, se ilyen kevésből. többek közt ezért is light a verzió.).



25 dkg hal
40 dkg krumpli
1/2 póréhagyma, karikázva
2 répa, reszelve
2 szál zellerszár, vékonyra karikázva
2 nagy marék spenót
10 dkg sajt, reszelve
1/2 friss csilipaprika, karikázva
só, bors
szerecsendió
currypor (opcionális)
know-how:
a krumplit megpucoltam, kockáztam, megfőztem. kevés főzővízzel és egy kis tejszínnel összetörtem, borsoztam, reszeltem rá egy kis  szerecsendiót (és szórtam bele curryport).

a halat falatnyi kockákra vágtam (a bőrét levágtam), sóztam.

a julienne-re reszelt répát, a vékonyra karikázott pórét és zellerszárat, a csilit és a spenótleveleket összekevertem a reszelt sajttal.
tűzálló tálba rétegezve:
  1. hal (kevés olajjal leöntve)
  2. zöldségkeverék
  3. krumplipüré
35-40 percig sült (amíg a krumplipüré szép barna nem lett).
Balázs szerint: jobb, mint a teszkós. mindig is értett a kedves bókokhoz.

forrás




2 megjegyzés:

  1. Én annyira imádom a képeidet! A pie is jól hangzik ,bár én a halat csak akkor eszem meg (kivéve metál tonno), ha más készíti el. Mondjuk Éci ... - lécci (pff ez nem volt szép tőlem - bocsi)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ó! hát ez nem várt kedvesség volt így vasárnap délben :) kösziii :)

      Törlés

Pin It button on image hover