történet nincs.
maradt még 2 kocka tőkehal, kellett vele vmit kezdeni.
know-how:
a kuszkuszhoz (2 emberes adag)
- 10 dkg kuszkusz
- annyi forró víz, hogy 1 ujjnyira ellepje
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1/2 citrom héja
- 1 löttyintés citromlé
- 1 kis marék fenyőmag megpirítva
- 1 kis marék mazsola leforrázva
- só
- a kuszkuszt leforráztam, hagytam megdagadni
- amikor késznek ítéltem, minden egyebet hozzáraktam és összekevertem - gondoltam, ideje ismét a molekuláris csúcsgasztronómia irányába mozdulnom (persze, lehet ezt bonyolítani is.)
- 20 dkg alaszkai tőkehal filé
- 1/2 l tea (szálas zöldteából)
- 1 kk só, bors, köménymag (ezt kicsit összetörtem)
- a teát elkészítettem, amikor szobahőmérsékletűre hűlt, beletettem a 2 halkockát és hagytam ázni 1 órát
- aztán megsütöttem a racletten
eredmény: a citromos-fokhagymás marinád durván rávert a fancy lére, de a kuszkusz megmentette az összízt.
forrás: itt és tán a BBC Good Food múlt havi számából. vagy az e haviból. vagy nem is abból, de most fel nem állok a kávém mellől szétdúrni a kupacot.
Marinálás rulez van :)
VálaszTörlésPere
de ez csak az igazán hárdkór követőknek tűnhetik fel :D
VálaszTörlés