2012-04-30

teában marinált tőkehal fűszeres-mazsolás kuszkusszal

történet nincs.
maradt még 2 kocka tőkehal, kellett vele vmit kezdeni.


know-how:

a kuszkuszhoz (2 emberes adag)

  • 10 dkg kuszkusz
  • annyi forró víz, hogy 1 ujjnyira ellepje
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1/2 citrom héja
  • 1 löttyintés citromlé
  • 1 kis marék fenyőmag megpirítva
  • 1 kis marék mazsola leforrázva
  1. a kuszkuszt leforráztam, hagytam megdagadni
  2. amikor késznek ítéltem, minden egyebet hozzáraktam és összekevertem - gondoltam, ideje ismét a molekuláris csúcsgasztronómia irányába mozdulnom (persze, lehet ezt bonyolítani is.)
a halhoz
  • 20 dkg alaszkai tőkehal filé
  • 1/2 l tea (szálas zöldteából)
  • 1 kk só, bors, köménymag (ezt kicsit összetörtem)
  1. a teát elkészítettem, amikor szobahőmérsékletűre hűlt, beletettem a 2 halkockát és hagytam ázni 1 órát 
  2. aztán megsütöttem a racletten
eredmény: a citromos-fokhagymás marinád durván rávert a fancy lére, de a kuszkusz megmentette az összízt.

forrás: itt és tán a BBC Good Food múlt havi számából. vagy az e haviból. vagy nem is abból, de most fel nem állok a kávém mellől szétdúrni a kupacot.

2 megjegyzés:

Pin It button on image hover