2012-04-15

sajtos-rozmaringos muffin dupladolgozásos vasárnap esetére

reggel kirángattam magam az ágyból hajnalok hajnalán, hogy legyen 4 órám lektorálni, mielőtt elhúzok a diliházba felvigyázni.
2 óra múlva már nem tudtam az egyébként se túl izgalmas morálfilozófiai elmélkedésre figyelni, olyan rohadt éhes voltam.
elmosogattam meg mostam egy adagot, hátha elmúlik.
nem múlt el. 
kénytelen voltam sütni vm reggelit.
már csak azért is, hogy legyen vm apropója feltenni kultúr címkével a tegnapi kalandozásainkról szóló képriportomat feat. szépséges tesvírem és a százéves házak, meg a KÜM és az ő fogadása.

know-how:
  • 275 g liszt (vegyesen, ahogy szoktam + puffasztott amarant)
  • 1 ek sütőpor
  • 1 tk só (vagy kicsit több - nekem mindig a vagy kicsit több adag kell)
  • 1 tojás felverve
  • 225 ml tej
  • a pénteki kacsamell zsírja (3 ek kb.)
  • 1 kis fej lilahagyma apróra vágva
  • 100 g sajt (maasdam) kis kockákra vágva
  • 1 ek friss rozmaring apróra vágva (meglepően sok rozmaringból lesz egy ek-nyi aprított rozmaring - a fél bokrot letépkedtem)
  • jó sok őrölt bors
a lisztet, sütőport, sót, sajtot, rozmaringot összekevertem.
a tojást felvertem, hozzáöntöttem a tejet, kicsit tovább vertem.
a hagymát megdinszteltem és hagytam kihűlni.
miután a kihűlés megtörtént, a száraz hozzávalókhoz öntöttem a tojásos tejet, és gyorsan (15 mp-et engedélyezett a forrásmű) összekevertem, végül hozzáadtam a hagymát is.
sűrű, nyúlós tészta.
20 percnyi sütés, 175 fok, légkeverés. szépen felfújódtak és lebarnultak. 
kimondottan jól sikerült darab. maradék húsvéti sonkával a vidéki birtokról.



offoffoffoffoffoffoffoffoffoffoff


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Pin It button on image hover