2012-04-10

túró inside

...avagy újabb agyonbonyolított palacsinta fogyókúrázóknak.

futás előtt bekevertem, 6.8 km és 8 perc hasazás után megsütöttem, és mire kész lett, már egyáltalán nem volt semmi kedvem palacsintát enni. 
de ez legalább másnap is fotózható.
jön ma Zsuka (borítóterv Viki) barátném a holnapi felolvasása miatt, majd megetetem vele. és azt mondom, hogy neki sütöttem. :)
ennél az exponálásnál még nem tudtam, hogy 16 mp múlva a háttérmappa elcsúszik, ráborítva a tejet a lisztre, ami rejtélyes módon rákerül a Balázs számláira is - de lemostam, nyugi 

 know-how:
  • 25 dkg túró
  • 2 dl tej
  • 4 dkg vaj
  • 12.5 dkg rétesliszt (Flat-Cat számomra megmagyarázhatatlan módon szeret rétesliszttel sütni, én meg örülök, mert legalább elfogy végre, a liszt, mármint)
  • 2 tojás
  • 2 ek cukor
  • 1/2 citrom héja reszelve
  • 2 dkg friss élesztő (találtam ilyet is mindent tartalmazó hűtőmben, bár ha vmnek lejár a szavatossága márc. 24-én, az már nem annyira friss - de még nem volt ződ, gondoltam, mért ne?)
a túrót összekevertem a liszttel, cukorral, citromhéjjal (fakanál). ehhez hozzáöntöttem a vajjal összemelegített tejet (mikró, 1 perc + 1 edény). összekevertem (fakanál). a 2 tojást a tejes edénkében felvertem (+1 villa, de még nincs + edény) és hozzáadtam a többihez, összekevertem (fakanál). ebből a keverékből tettem kicsit a tejes-tojásos edénkébe újra, és elkevertem benne az élesztőt. hozzáadtam a többihez, összekevertem (fakanál).
1 órát hagytam állni. gyönyörűségesen megkelt (persze kérdés, hogy ez mennyire szempont egy palacsintánál). és mivel 2x annyi élesztőt adtam hozzá, mint amennyi kellett volna (ennyi volt, kidobni nem akartam, meg már amúgy is lejárt, ugye), az egész lakásban átható élesztőszag terjengett, mire visszejöttem a futásból.
sütés: 1es fokozaton, végtelenül lassan (másfelesen megégtek), evőkanálnyi adagokat. 20 lett. (+ evőkanál, sütőlapátka, palacsintasütő)
ízre egészen olyan, mintha kicsit nyersen maradt túróslepényt ennék. amúgy nem rossz. vm kell a tetejére. vm csokis. de olyanom nem volt, mert már mindent felrágtam a tavalyi befőzésből.

DE MÉGIS HOGY LETT MÁR MEGINT TELE A *@&Ł$ MOSOGATÓ?!?!?!

Moha anyukájának a befőttjével pl. egész jó volt, bár nem csoki

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Pin It button on image hover