2012-08-06

indonéz rákcurry bank holiday esetére

tegnap féltávon én vezettem.
kimerítő volt. 
még jó, hogy ma bank holiday.
ha véletlenül elég széles az út, 340 m-enként 2 sávos körforgalmat iktatnak be (amit én még ugye nem kezelek készségszinten). ha nincs körforgalom, az azért van, mert fél autó széles a 2 sáv. itt a szélek eltalálása volt a kihívás.
aztán néha beértünk egy-egy településre, ahol a bank holiday előestéjén mindenhol fesztivált tartottak, úton sétálgató, sörözgető, babakocsit tologató (mindezt az ÉN fél sávomban!) engem végső kétségbeesésbe taszajtó egyedek. a 2. olyan akcióm után, amit most nem részleteznék (de amihez foghatót még életemben nem csináltam, mert apa valószínűleg úgy vágott volna pofon, hogy kirepülök a kormány mögül - Balázs csak hálát adott az égieknek, hogy mégse az alufelnis BMW-t választotta), úgy gondoltam hogy elsőre elég volt ez.

tehát ma csak vm egyszerűre vagyok kalibrálva: így lett egy 18 perces ebéd, fényképezéssel másfél órás. (emiatt ma is hideget ettünk.) - kevésbé erőteljes fűszerezésű indonéz cucc, kezdő ázsia-evőknek pont jó.

1 fej hagyma, apróra vága
1 tk reszelt gyömbér
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 citromfű hosszában felezve, erősen ráütve bm.vel, ami erős ütésre képes (aromafelszabadító programpont)
1 tk (pálma)cukor
1 tk hot curry por 
1 doboz (400 g) kókusztej 
15 dkg zöldbab
20 dkg garnéla (hámozott, főzött)
1 csili 
(nyilván, kapszaicintartalom és tűrőképesség függvénye)
15 dkg rizs (basmati, 12 perc alatt kész)
 2 fős adag, ha van előtte is, utána is még mit enni


a feldarabolt hagymát 5 percig dinszteltem, hozzáadtam a gyömbért és a fokhagymát. amikor elkezdett illata lenni, ment rá a currypor és a cukor. összeforgattam és 1-2 perc kavargatás után ráöntöttem a kókusztejet. beletettem a zöldbabot, és főztem addig, amíg még éppen nem főtt meg teljesen a bab (kb. 8 perc). ekkor adtam hozzá a rákokat és összemelegítettem a szósszal őket.
főtt rizzsel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Pin It button on image hover