teljesen nyers kompozíció áfonyára, kókusztejre és szezámmagra
know-how:
- 100 g mandula
- 80 g vörösáfonya
- 20 g mazsola
- 30 g szezámmag
- 1.5 dl kókusztej
az összes hozzávalót beletettem az anya-féle szuperaprítóba és addig kevertettem, amíg össze nem állt a massza.
a kész masszát belesimítottam egy sütőpapírral kibélelt jénaiba és dermedni hagytam egész éjszaka a hűtőben. (mert már olyan álmos voltam, h enni se bírtam, amúgy simán ehető rögtön.)
a hűtőből kivéve szépen szeletelhető, viszont nagyon gyorsan puhul.
cserébe tényleg nagyon fincsi. semmi köze a datolyás - szintén raw - próbálkozáshoz, aminek az íze azóta is kísért.
az eredeti recept szerint kellett volna bele kókuszreszelék is, de egyrészt nem szeretem, másrészt nem is volt itthon, harmadrészt máskor se teszek bele, mert a kókusztejnek sokkal szofisztikáltabb ízhatása van, nem olyan erőszakosan kókuszízű, mint a kókuszreszelék.
forrás
forrás
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése