2012-02-09

csiga

kitaláltam ma reggel, hogy este csiga.
elköltöttem sokkal több pénzt 2 boltban az indokoltnál.
és este lett csiga.
hívtam Mohát, aki most lehet, hogy éhezik, de nem jött. így ezúton küldöm neki és minden kedves rajongónak sok szeretettel a ma esti produktumot.


know-how:
  • 1 csomag leveles tészta (Lidl gazdaságos)
  • 7.5 dkg kolozsvári húsos szalonna
  • 14 dkg reszelt trappista sajt
  • 8-10 szem olívabogyó (ezt legközelebb nem teszem bele, elsózta az egészet)
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 2 ek apróra vágott petrezselyemzöld, rozmaring és kakukkfű
a szalonnát elkezdtem zsírjára sütni, félidőben az összevágott hagymát is hozzáadtam, készre üvegesítettem és rászórtam a zöldeket. ezt a pempőt kentem rá a kihengergetett tésztára, rászórtam a felkarikázott olívabogyókat és a lereszelt sajtot.
a hosszabbik oldalánál feltekertem, és olyan másfél ujjnyi szeletekre vagdaltam.
175 fok, légkeverés, 13 perc. mehetett volna rá még 2-3 perc, de a fotók miatt nem mertem reszkírozni a megégést.



csináltam hozzá salátát madársalátából és egy átlagos fej fekete retekből mézes mustáros vinaigrette-tel 
  • 1 kk mustár
  • 1 kk méz
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek fehérborecet
  • só, bors
jó  lett.
csak most már nagyon ennék vm kis sütikét.
Pin It button on image hover