2012-11-05

sütőtök-birs-pálinka

ha otthon kell valamit főzni, mindig visszagyerekesedek, anya lesz a főnök. meghát a konyha azért mégiscsak az övé, én csak vendégszerepelek. aztán tezsvírem új gépe. semmi nem olyan rajta, mint az enyémen. nyilván. nikon.
vagy csak én öregszem.

nyitókép: 3 tök hever a bejáratnál laza összevisszaságban, a konyhapulton 5 kiló csudálatos birs, apa kertészetéből. a kamera tovább néz a kert felé, ahol belelógnak az arcába kékszőlők a lugasról.
hát így is lehet, gondolta Éci, és betömött egyben egy tepsi reszelt túróst (a fél disznó után).

és akkor most az előző 2 bekezdés összefűzése: volt otthon ez-az anya konyhájában, én meg főztem lekvárt, flat-cateset, nem írom le újra, pont így csináltam mindent, csak dupla adagot.

megjegyzések:
  • a vízből csak mértékkel tettem, épp, hogy ellepte a kockákat
  • apa pálinkájából az 1 dl kissé túlzónak bizonyult (mondjuk nem is birs volt, hanem nem tudom, mi)
  • nem esik szét lekvárformára, botmixerelni kellett
  • tettem még bele fahéjat is, amit a pálinka totálisan leigázott
  • kupakra állítva hagytam kihűlni, semmi dunszt, reménylem, kitart azért ő 
  • inkább vesszék a feledésbe bele, de kompakt géppel a büdös életbe többet soha 


6 megjegyzés:

  1. Apádat exportáld hozzánk,mert a birs haldoklik,bármit csinálunk vele,állandóan ledobja a termést.
    Pere

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hát akkor nyilvánvalóan apám szakértelmére van a telken szükség :)

      Törlés
  2. lekvárt is hozhat,megszakértjük :D
    Pere

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Viki épp most írt: "úristen a lekvár annyira dúrva, hogy egyszerűen leírhatatlan" - csak, h tudd :) (bár azt hittem neked a pálinka inkább...) csináltam tök fasza képet a sevillai közösségi bicajokról, kell-e?

      Törlés
  3. persze,meg a többit is szivesen megnézem,ha nem túl dúrvák :D

    VálaszTörlés
  4. A címből azt gondoltam, hogy sütőtökből és birsből készült pálinka :), de így is jó! Birspálinkát már ittam, az nagyon finom!

    VálaszTörlés

Pin It button on image hover