http://319atkinshall.blogspot.ie/

2012-09-04

lazacs!

tegnap, popcake-ék után, átzúgott egy újabb cunami eztettemen: a budoáron közre lett téve pár fotográfia, ráadásul olyanok, amiket én azért nem publikáltam volna (nem mintha bármelyiket igen), ami elvezetett egy olyan számhoz a napi megtekintés menüben, hogy azt hittem, meghekkelték eztettemet - nyilván híressége okán (másra nem tudtam gondolni). 
tehát: a nagy örülésre reggel lazacot sütöttem (mert ma lejárt a szavatossága). grapefruitos édesköménnyel. 
ismétlem: reggel. 

újabb 20 perces villantás az eztettem-műhelyből, avagy hogy tudok én állandóan így elkésni?



2 szelet bőrös lazacfilé
só, bors
olaj a sütéshez

1 fej édeskömény felcsíkozva
1 szem grapefruit filézve 
(narancs inkább, de most azom nem volt - okosság: az édeskömény és a narancs nagy haverok, szerintem az ismeretség a grapefruittal is rendben volt, Balázs viszont majdnem azt állította, hogy szar nem volt rendben, de végül nem merte ezt a konfliktust felvállalni és maradt diplomatikus: nem ez a kedvencem, drága - teszem hozzá, hogy miután hajnalban keltem és robotoltam legalább 20 percet a konyhában, sőt, össze is csomagoltam neki az ebédkéjét kis lábaskába, volt pofája megkérdezni, hogy mi lesz a garnírung. hát mi, bazz?! velős pacal.)
1 póréhagyma fehér része felkarikázva

know-how:
a halszeleteket sóztam, borsoztam, fényképezgettem félretettem.
az édeskoményt horizontálisan kettévágtam, és hagymához hasonlatos módon vékony csíkokra metéltem (először nem akartam, de végül csak kivágtam a torzsáját V-alakban, de ez szépen adja magát, amikor ott hever előttem a kettémetszett kömény). a pórét felkarikáztam.
a kettőt együtt kevés olajon átsütöttem. amikor késznek ítéltem, hozzáraktam a grapefruit-darabokat (hártya nélkül! - nagyon kellemes kis munka a grapefruit-filézés, én azt mondom) és összekevertem.
ez után ugyanabban a serpenyőben mitegy 5 perc alatt megsütöttem lazacékat: a bőrös felükön kezdtem, 3 perc, aztán megfordítottam és még 2. 
ennyi.

forrás

3 megjegyzés:

  1. én a kicsi, fehér tálka akarok lenni a lazacs alatt..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. -...és tesód? mivel foglalkozik mostanában?
      -lazactál. egy szusibárban.

      Törlés
  2. - és, szereti?
    - jó-jó, csak tudod, hiányoznak neki a gyerekek..

    VálaszTörlés

Pin It button on image hover