történelmi pillanathoz érkezett konyhaművészetem: megfőztem 3 répát meg 2 szál petrezselyemgyökeret 1.2 l vízben. 
az eredmény kóstolása után igazából nem értem a hype-ot az alaplé körül. de kétségtelen: kemikália nem került bele. vagy igen: a répa és a gyökér a Lidl-ben vásároltatott, bár elég csoffadtak voltak ahhoz, hogy akár el is hihessem, hogy nem lettek agyonvegyszerezve. (egyébként ezen hosszasan nem elmélkedtem, pucoltam, daraboltam, főztem.) 
3 szál friss répa vastagra karikázva
2 szál petrezselyemgyökér a zölddel együtt
1 gerezd fokhagyma megroppantva
1 paradicsom, az alsó részen csillag alakban bevágva
1 fej hagyma félbe vágva
3/4 fej karalábé nagyobb kockákra vágva
2 gombafej 
1 ek szemes bors 
1 csokor fűszer
(3 szál kakukkfű, 2 szál rozmaring, 2 babérlevél, 4-5 levél zsálya)
1 tk só
1.2 l víz
know-how:
a feldarabolt zöldségeket a fűszercsokorral, a petrezselyemzölddel, a borssal és a sóval együtt hideg vízben feltettem főzni. amikor felforrt,  lecsavartam a hőerőt (nagyon kis lángra) és addig főztem fedő alatt, amíg a zöldségek meg nem puhultak. kb. 30 perc. az elpárolgott vizet pótolni kell hivatalosan, én nem tettem. egyes források nem sóznak, mások a zöldségeket olajon megfuttatják (állítólag sokkal koncentráltabb ízt eredményez - majd legközelebb így csinálom), de majdnem mindenhol tettek bele zellert is, ami pont nem volt az egyébként mindent tartalmazó hűtőmben.
végén leszűr. fagyasztható, ha iparibb mennyiségben készül.
 Print
Print 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése