http://319atkinshall.blogspot.ie/

2013-03-12

Jamie sültcsirkés ázsiai levese

ezt a még ennél is szarabb napokra, hogy emlékeztessen, mindig van lejjebb.
reggel.
11.8 fok a nappaliban. nem romlott el a fűtés, csak ha hideg van kint, bent is az van. így működik a kőkastély egyrétegű ablakokkal. so simple, mondaná az ír.
dél.
ebéd kuszkusz. hidegen. mert mire beszívta a vizet, elhűlt. de már 15 fok.
esik a hó.
délután.
felöltözök télre és megpróbálok eljutni az edzőterembe.
a kapunál a hó a 40 km-es szembeszéllel leszállít a bicajról.
ekkor veszem észre, hogy BEROZSDÁSODOTT A LÁNCOM ---- nekem! az imádott Puchon! összeomlok. a telefon is az 1000 GB-os memóriakártyával, amit kedvesBalázs tett bele, mert SZERINTE az nekem jó lesz. SZERINTEM veszek 2 mély levegőt, hogy ne vágjam a kapuhoz izomból.
hó eláll, eljutok az edzőteremig.
nincs szabad futópad. valamiért a lépcsőzőgépek mindig szabadok. 222 emelet.
és még van egy 3 órás fotótanfolyam a mából.


17 dkg csirkemell, vékonyra szelve
2 babérlevél
1 csillagánizs
1 friss csili
10 szem egész bors
2 szem kis krumpli, felkockázva
10 dkg "egg nodles" (az aldiban is, meg a lidlben is lehet kapni, ázsiai göndör tészta)
2 marék kale sprout (vagy uennyi csíkokra vágott kelkáposzta)
8 dl csirkealaplé (kockából)


know-how:
a csirkecsíkokat kevés olajon megsütöttem.
az alaplébe beletettem a babérlevelet, a csillagánizst, a borsot és a csilit - forraltam rajta egyet, 5 percig gyöngyöztettem, aztán beletettem a megsült csirkecsíkokat, a krumplikockákat és a kelbimbót (a normális kelbimbót utálom, ez viszont határozottan k jó ötlet volt az angol növénynemesítők részéről - innen is gratulációm nekik). kb 5 percig főztem közepes lángon, aztán beleszórtam a tésztát és még 4 percig főztem.
aztán gondosan bedobozoltam Balázsnak, elfelejtve azt a tényt, hogy  nem szokás a tésztát benne hagyni a levesben, mert különben úgy jár a kezdő háziasszony + Éci, hogy 5 percen belül az összes lé belediffundál a tésztába.
tehát: azonnal eszik. és hümmög közben, hogy ej, de jó ez.


forrás: Jamie Magazine (issue 36.)

7 megjegyzés:

  1. Ó jajjj :-(

    A képek viszont csodásak:-)
    Mikor dobsz piacra egy szakácskönyvet? ( vagy már vaaaan?? :-) )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nem nem szakácskönyv lesz a tutibiznisz ;) és kössz a léleképítő dicséretet!

      Törlés
    2. gyönyörű! minden! és őszintén.

      Törlés
    3. ezt nem is Zazálea írta :)

      Törlés
    4. mindig ezt írom, csak te másnak olvasod, ezért most nagyon a konkrétumokra törekedtem, egyenes, nyílt beszéddel. :)

      Törlés
  2. Éci - köszönöm a diffundálást- Apukám kedvenc szavajárása volt - Ági most előveszi az emlékeit és kicsit hüppög
    "Amúgy" nekem a harmadik kép az über
    Jah, még valami: a kőkastély királykisasszonya itthon hagyta a bundabu**it?

    VálaszTörlés
  3. otthon, bazz, azt hittem, hozza az ország a 17 fokos átlagot :)

    VálaszTörlés

Pin It button on image hover