2013-03-29

UP! - a magazin

divatdiktátor sógornőmmel az első közös projektünk ez itt (meg a csipkedesignnal és a vzsenteriorrel) - de a család mindenek előtt, ugye. 

a legkedvencebb kedvenc képemet a lányok egyhangúlag kiszavazták a magazinból (eee), de én nem hagyom magára szegényt.

amikor kitaláltam a konceptet, még nem tudtam, hogy Andi pont a fényképezés napján érkezik és ennek örömére 2 nap múlva nagyszabású fogadást italozást rendezünk a szellemházban és mindenki nagy lendülettel fogja magába tömni a kencéket (kivéve Balázst és Andit, akiknek volt pofájuk kolbászt (!!!) enni a vendégsereg érkezte előtt). tán' a füstölt halas volt a leggyorsabban elfogyó. vagy fetás? de szerintem a mentás borsó.



rukkolapesto

40 g rukkola
20 g napraforgómag
20 g reszelt parmezán
40 g olívaolaj

a hozzávalókat botmixerrel pürésítjük. a napraforgómagot a pesto tetejére szórjunk tálalásnál.


fetakrém

10 dkg fetasajt
2 evőkanál tej
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál aprított kapor
1 gerezd fokhagyma
1/2 teáskanál citromhéj
2 evőkanál olívaolaj

a hozzávalókat botmixerrel pürésítjük. pirított fenyőmaggal kínáljuk.


mentás borsókrém

25 dkg borsó
1 evőkanál citromlé
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál őrölt koriander
2 evőkanál olívaolaj
1-1 evőkanál friss petrezselyemzöld és menta
só, bors

a borsót megpároljuk. a párolt borsót az olajjal, a fokhagymával és a fűszerekkel botmixerrel pürésítjük.



füstölt halas sajtkrém
 
11.5 dkg füstölt hal
12 dkg sajtkrém
2 evőkanál felkarikázott újhagyma
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál friss kakukkfű (szárítottból kevesebb is elég)
só, bors

a hozzávalókat pürésítjük.


tapenade (olajbogyókrém)

35 g zöld olajbogyó
35 g fekete olajbogyó
20 g aszalt paradicsom
1 evőkanál kapribogyó
1 gerezd fokhagyma
1 filé szardella (elhagyható, helyette sózhatjuk is)
1/2 evőkanál kakukkfű
1/2 teáskanál oregánó
1/2 teáskanál bazsalikom
1 evőkanál petrezselyemzöld
4 evőkanál olívaolaj
a hozzávalókat botmixerrel pürésítjük.

6 megjegyzés:

  1. Gonosz szerkesztők leggonoszabbika nem hagyta ám magára szegény kis vonulóvillás képedet, hanem a megtisztelő "Konyha" mappába helyezte, az UP! magazin FB oldalán.....na! Csak a tisztánlátás kedvéért!!!
    http://www.facebook.com/media/set/?set=a.493349207397604.1073741832.477199392345919&type=1

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. tudom, tudom :) de ez a bejegyzés már elkészült egy ideje, akkor meg még ki volt golyózva a kép... :)

      Törlés
  2. nem győztem le és felgörgetni az oldalt, hogy kiválasszam a nekem legjobban tetsző képet: nem tudtam választani - mindegyik top.
    ps. a megjegyzések nem túl könnyen olvashatóak fekete betűvel a fekete háttéren - persze minden csak akarat kérdése :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ja, láttam, h vm nem stimmel a rendszerben - nem is értettem, de mindjárt meggyógyítom :)

      Törlés
  3. Húsvéti ünnepek alatt olvasgattam, például az UP magazint is! Nekem nagyon tetszik: a témák jó arányban vannak - a fotók csodálatosak! Gratulálok a Szerkesztőségnek - várom a további számokat! Köszönjük

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ági, te olyan édes vagy! (megmondom a lányoknak :))

      Törlés

Pin It button on image hover