amikor Balázs először távozott mellőlem, meglehetősen örömtelen estéim voltak (és annál vidámabb mérlegre állások reggelente). nem volt kinek főzni.
aztán hazajött, újra volt, aki egyen.
azóta már újra elment vagy 3 hete, de a főzés ittmaradt.
tehát ma este kekszeste.
is.
és Perének innen is jelentem, hogy ma este csak egy hozzávaló hiányzott. :)
újra Piszkétől.
egyrészt mert Piszke jó. másrészt mert döglusta vagyok új helyeket felfedezni.
know-how:
10 dkg vaj
8 dkg cukor
10 dkg liszt (ment bele 1/3 rész teljes kiörlésű rozs, a többi BL55)
8 dkg mandulaliszt/darált mandula (ami a ma esti hiánycikk - darált mogyoró pótolta)
2 ek. búzadara (helyette mehet még mandula is)
1 kk. vaníliakivonat
2 citrom lereszelt héja
fél citrom leve
negyed kk. só
10dkg kandírozott citromhéj
a vajat a cukorral és a reszelt citromhéjjal habosra kevertem, ezután adódott hozzá minden száraz résztvevő és a citromlé-vaníliaesszencia páros. mindent egyneművé kevertem, a végén beleraktam a citromdarabokat.
a múltkor remekül bevált saját fejlesztésű sütőpapírban hengergetéses technikával hengerré lett és kiment az erkélyre dermedni. mert a vaj dermed.
sütési idő: 10 perc, 175 fok légkeverésen. as usual.
a sütőből kivéve egyáltalán nem voltak kimozdíthatóak a tepsiből. szanaszét morzsálódtak a leggyengébb próbálkozásra is. így újra erkély. 5 perc után fotózásra készen lepattantak.
nem rossz. kicsit morzsálódik. kár, hogy nem is szeretem a citromos dolgokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése