2013-02-19

egyszer tán csak lesz egy kicsenéjdem

mivel úgy tűnik nem lesz leptopp a bloggerinás bohóckodáson, amit kicsenéjddé konvertálhatnék, kénytelen voltam keresni egy olyan játékot, ahol mindenféle konvertálás nélkül juthatok egy kicsenéjdhez. de hamarabb volt a tarkabárka felhívása, így 2:1 fog pályázni a céklás recept, aminek mellékeseként maradt 2 cékla a best ever céklalevesemhez.

UPDATE

eztettem mégiscsak befért az 50es körbe, úgyhogy a 3 napja megírt 1. bekezdés úgy módosul, hogy 2 kicsenéjd mégiscsak jobb, mint 1.
továbbá örömbódottág.
csak elfogyott a római kömény.


26 dkg cékla (2 fej), kicsire kockázva
7 dkg krumpli (2 kis szem), céklakocka méretűre kockázva
4 dl víz (+2, mert közben elfőtte)
4 ml római kömény
1 gerezd fokhagyma, zúzva
1/4 vöröshagyma, apróra kockázva
15 ml vörösbor-ecet
1 tk só
joghurt


know-how:
a hagymát megdinszteltem, erre ment a római kömény és a fokhagyma, 1-2 percig együtt kavargattam őket, hozzáadtam a céklát és a krumplit, felöntöttem vízzel és legalább 20 percig főztem. (amíg a cékla meg nem puhul; mivel az enyém egy istennek se akarta ezt az állapotot elérni, nem erőltettem.) botmixerrel szép simára pürésítettem. beleöntöttem a borecetet és megsóztam.
a joghurt a tetején kétségkívül jól mutat fotográfiailag, de az ízhez nem tett hozzá. az magában volt a zsenialitás.


5 megjegyzés:

  1. :) a joghurt viszont elengedhetetlen feltétele a magyar nemzeti trikolor kialakításának, vagy az olasznak - mégis inkább a magyarnak
    amúgy a kép szuper (már megint); ha mindkét kicsenéjd esetleg nálad landolna, bótolhatunk :)

    VálaszTörlés
  2. szerintem hagyhatjuk a feltételes módot ;) te leszel az 1., akivel bótolok :)

    VálaszTörlés
  3. De jóó:-)
    Az enyém is így néz ki, de az cékla-alma-poré alapanyag ( leves ) és a fehér nekem mascarponés torma hab rajta :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ó, hát én nem flancolok :) fehér fehér. a képen úgyse látszik ;)

      Törlés

Pin It button on image hover