2012-07-04

kalandra fel!

avagy ír csirke olaszul (chicken cacciatore)

a kissé hosszúra nyúlt főzéstelen időszaknak egy one-way repjegy vetetett hatékonyan véget - itt meleg nincs, konyha van, időm van, a legnagyobb rajongóm helyben, felszerelés és a fűszerarzenál hamarosan érkezik - főzés reloaded.


1/2 kg csirkemell
2 doboz koktélparadicsom-konzerv (400 g/doboz)
4 ek mascarpone
1 fej hagyma apróra vágva
3 gerezd fokhagyma vékonyra szelve
olaj
6-7 nagy levél bazsalikom
só, bors
főtt tészta 

know-how:
a felaprított hagymákat az olajon megdinszteltem (csak addig, hogy ne kapjon színt), ráborítottam a paradicsomkonzerveket és 15 percig hagytam középhőfokon rotyogni.
ezen időintervallum pont elég volt a csirkék átsütéséhez (hosszában feleztem, egyrészt mert tök jó az új kés, másrészt meg vastagnak találtam a gyors átsütéshez őket).
a 15 perc leteltével a paradicsomos szószhoz hozzákevertem a mascarponét, sóztam, borsoztam és beletépkedtem a bazsalikomleveleket.
ezzel a szósszal leöntöttem a csirkeszeleteket, és 20 percig sütöttem. 170 fok, légkeverés.
amíg sült, megfőztem hozzá a tésztát - gyakorlatilag tökmindegy, mifélét; a nem sima felületűek tán azért jobbak, mert meg bír bennük ülni a szósz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Pin It button on image hover