2012-06-03

kardamomos csirkegolyók csicseriborsóval, erőlevesben

avagy anya húslevesét többet nem ...om el citromhéjjal.

tegnap DóraFeri volt a vacsora-soros. zseniális hamburgert csináltak hallal és lencsével. majd valamikor reprodukálom a halas fasírtot, mert nem emlékszem, hogy ettem-e már valaha ennyire nagyon k jót.
ennek a mai leveshez annyi köze van, hogy szemben ültem azzal a könyvespolccal, amin a szakácskönyveik vannak és ott volt a Casa Moro is, ami nálam is itt van, és ha már igen, akkor ma végiglapoztam, hátha.
és lőn: erőleves csirkegolyókkal. mivel nem volt csicseriborsó-lisztem, a csicseriborsót magát használtam sűrítőnek.


anya fagyasztott le nekem húslevest, azt rontottam el 1 kk szárított citromhéjjal és 1 ek limelével. ráadásul összekevertem a fagyasztott korianderemet a petrezselyemmel. ződ ződ. de azért a levest tovább már igazán nem kellett volna rontani.
viszont a golyók egyszerűen zseniálisak. csak kicsit munkás a formázásuk.

35 dkg csirkemell
20 dkg csicseriborsó (konzerv)
10 szem egész zöld kardamom megőrölve
2 tk medvehagymakrém (vagy 2 gerezd fokhagyma)
2 tojás enyhén felverve

know-how:
az összes hozzávalót a robotgéppel összedolgoztattam.
egy darab sütőpapírra lisztet szórtam, ebbe forgattam bele a mogyorónyi golyókat.
ebből a mennyiségből min. 60 golyó lesz. kicsit túlreagáltam a 8 dl leveshez, de legalább volt élvezetes rész is benne.
a golyókat a levesben főztem meg, pár perc alatt kész.

ps: a maradékot ma minimál olajban kisütöttem. jobb mint főve. salátával.

2 megjegyzés:

  1. Megtisztelő, hogy megemlítettél minket :)

    VálaszTörlés
  2. a rendkívül népszerű blogomon, széles nyilvánosság előtt :D

    VálaszTörlés

Pin It button on image hover