2012-10-26

Chili&Vanilia-sorozat: kenyérpuding

a kenyérpudingba még azelőtt lettem szerelmes, hogy hazaugrottam és ráálltam a mérlegre.
azóta már nem tudok oly nagy rajongó szeretettel gondolni rá.

tehát 1.5 kilóval ezelőtt még nagyon jó ötletnek tűnt este 6.4 perc alatt összeállítani a másnapi ebédet, ami reggeli bútolás alatt megsül (kicsiny háztartásunkban legalább kétszer).
22 dkg 3 napos kenyér, 
1.5 cm-es szeletekre vágva, héjastól, majd kockázva
3 dl tej
2 tojás
só, bors
szerecsendió
5-10 dkg kéksajt
(attól függően, ki mennyire szereti/mennyire erős a sajt)
alternatíva:
5-10 dkg cheddar
sonka vékonyra csíkozva ízlés szerinti mennyiségben
petrezselyemzöld ízlés szerint
nem a gyerekszoba, mi így élünk

know-how:
a felkockázott kenyeret kivajazott tűzálló tálba tettem.
a tojásokat kicsit felvertem, összekevertem a tejjel, fűszereztem, belereszeltem a sajtot (az alternatíva menüpont összetevői is ekkor, ha nem a kéksajtos változat készül) és az egészet ráöntöttem a kenyérkockákra.
éjszaka a hűtőben.
reggel sütés, 50 perc, 170 fok (az utolsó 10 percben levettem a fedőt róla, h megpiruljon a teteje).
amikor kész, gyönyörűen felpuffad. ez az állapot kb. 3 percig tart, aztán összeesik. az íze ugyanolyan jó, de már sokkal kevésbé fotogén.
(az alternatív ízesítés szerintem sokkal jobb a kéksajtosnál.)

 forrás, ki más?







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Pin It button on image hover