2013-05-05

anyának - újabb virtuáltorta a műhelyből


ha menőzni akarnék, hívhatnám joghurtos parfait-nak, de nem akarok: fagyasztott joghurt ez: nincs rajta mit szépíteni. ami mellette szól, hogy 876 féleképp variálható gyümölcsileg, fűszerileg, mascarponeailag, tejszínhabilag. és nagyon fotogén is, ha az ember az örök fagy birodalmában csinál nyári tortát az anyukájának anyák napjára.

1 banán
15 dkg eper
12 dkg fekete áfonya
6 ek görög joghurt
3 ek méz
1 tk vaníliaesszencia


know-how:
a gyümölcsöket külön-külön 2-2 ek joghurttal és 1-1 ek mézzel összeturmixoltam (a vaníliát a banánhoz adtam).
egy üveg pástétomformát kibéleltem folpackkal, beleöntöttem az epres joghurtot. betettem a fagyasztóba 30-40 percre - ennyi idő alatt nekem megszilárdult. ráöntöttem a banános réteget, újabb hűtés.
amikor ez is megszilárdult, ment rá az áfonyás rész. hűtés.
amikor teljesen kifagyott a joghurt, hideg vízbe állítottam a formát és türelmesen kivártam, amíg ki tudtam borítani a tortát. (egy teszttortát is csináltam, azt forró vízbe állítottam, sokkal gyorsabban kijött és teljesen szét is olvadt az alja - úgyhogy: türelem.)
10 perc levegőzés (18 fokos lakásban) után szépen szeletelhető.

BOLDOG ANYÁK NAPJÁT, ANYA!




6 megjegyzés:

  1. Nagyon szépen köszönöm . Itt érzem az ízét a számban.
    Nagyon szép lett!!

    VálaszTörlés
  2. Oh, hát ez csodálatos és milyen finom lehet! Gyönyörűek a képek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igazából nem olyan hátravágósan finom - de bűntudat nélkül tömhető :)

      Törlés
  3. Nagyon szép lett! Egészséges, finom, gyors.

    VálaszTörlés

Pin It button on image hover