(recept lejjebb magyarul is)
(this post is for Ciara and Giacomo who didn't see my precious panna cotta in its real beauty.)
(this post is for Ciara and Giacomo who didn't see my precious panna cotta in its real beauty.)
anyway, it was a perfect Saturday's night.
Giacomo cooked (reeeally authentic carbonara), we ate a lot and drank enough - I like this way of sharing the work load..
(i made a dessert: you could call it panna cotta but in fact it just looked like panna cotta... more agar-agar powder would've resulted in better outcome after a long city walk. or using agar-agar in the right way. - however the pics are beautiful about it, aren't they?)
mix the yoghurt and double cream in a saucepan with sugar and the grounded cardamom (except 2 tbs double cream) - heat slowly nearly boiling point.
meanwhile heat the remains of double cream until almost boiling than stir into agar-agar powder into it. (THIS is the right way!)
mix the 2 components (cream-yoghurt-cardamom AND cream-agar-agar). pour into glasses and let them cool overnight (but at least 4 hours) in the fridge.
before serving sprinkle with roughly chopped pistachio.
it will be 4 big or 6 smaller portion
idea from here
a divatdiktátor sógornőmnek:
3 dl görög joghurtot és 3 dl zsíros tejszínt összekevertem (a tejszínből félretettem 2 evőkanálnyit), lassan majdnem forráspontig hevítettem 9 dkg cukorral és 5 szem kardamom porított magjaival.
ezalatt a félretett tejszínt felmelegítettem szintén majdnem forrásig, belekvertem az agar-agart.
a 2 tejszínes löttyöt összeöntöttem, majdnem felforraltam, üvegformákba öntöttem és pár órát a hűtőben állni hagytam.
agar-agar helyett lehet zselatin is, kicsit körülményesebb használni, nézd meg itt.
3 dl greek-style yoghurt
3 dl double cream
9 dkg sugar
5 g agar-agar powder
5 pods of cardamom
pistachios (optional)
mix the yoghurt and double cream in a saucepan with sugar and the grounded cardamom (except 2 tbs double cream) - heat slowly nearly boiling point.
meanwhile heat the remains of double cream until almost boiling than stir into agar-agar powder into it. (THIS is the right way!)
mix the 2 components (cream-yoghurt-cardamom AND cream-agar-agar). pour into glasses and let them cool overnight (but at least 4 hours) in the fridge.
before serving sprinkle with roughly chopped pistachio.
it will be 4 big or 6 smaller portion
idea from here
a divatdiktátor sógornőmnek:
3 dl görög joghurtot és 3 dl zsíros tejszínt összekevertem (a tejszínből félretettem 2 evőkanálnyit), lassan majdnem forráspontig hevítettem 9 dkg cukorral és 5 szem kardamom porított magjaival.
ezalatt a félretett tejszínt felmelegítettem szintén majdnem forrásig, belekvertem az agar-agart.
a 2 tejszínes löttyöt összeöntöttem, majdnem felforraltam, üvegformákba öntöttem és pár órát a hűtőben állni hagytam.
agar-agar helyett lehet zselatin is, kicsit körülményesebb használni, nézd meg itt.
és ezzel mit lehet csinálni? arcpakolásra jó vagy elég csak simán megenni?
VálaszTörlésarcra, oda :D
VálaszTörlésés onnan kell lenyalogatni? :)
VálaszTörlésmajd kipróbálom
Olivijé, ha nem tűnt volna fel, ez nem egy szexpartner-kereső oldal :)
TörlésPerfect, as usual! congrat
VálaszTörlésaz egyetlen fix Muskátli :)
Törlésaz a kanál! ezek a fényképek!:)
VálaszTörlésne írjatok,sok x-es szót (szex, fix), mert már azt olvastam, hoyg "az egyetlen szex, Muskátli". hát na.
éhes disznó ;)
Törlés