UPDATE
eztettem mégiscsak befért az 50es körbe, úgyhogy a 3 napja megírt 1. bekezdés úgy módosul, hogy 2 kicsenéjd mégiscsak jobb, mint 1.
továbbá örömbódottág.
csak elfogyott a római kömény.
26 dkg cékla (2 fej), kicsire kockázva
7 dkg krumpli (2 kis szem), céklakocka méretűre kockázva
4 dl víz (+2, mert közben elfőtte)
4 ml római kömény
1 gerezd fokhagyma, zúzva
1/4 vöröshagyma, apróra kockázva
15 ml vörösbor-ecet
1 tk só
joghurt
know-how:
a hagymát megdinszteltem, erre ment a római kömény és a fokhagyma, 1-2 percig együtt kavargattam őket, hozzáadtam a céklát és a krumplit, felöntöttem vízzel és legalább 20 percig főztem. (amíg a cékla meg nem puhul; mivel az enyém egy istennek se akarta ezt az állapotot elérni, nem erőltettem.) botmixerrel szép simára pürésítettem. beleöntöttem a borecetet és megsóztam.
a joghurt a tetején kétségkívül jól mutat fotográfiailag, de az ízhez nem tett hozzá. az magában volt a zsenialitás.
:) a joghurt viszont elengedhetetlen feltétele a magyar nemzeti trikolor kialakításának, vagy az olasznak - mégis inkább a magyarnak
VálaszTörlésamúgy a kép szuper (már megint); ha mindkét kicsenéjd esetleg nálad landolna, bótolhatunk :)
szerintem hagyhatjuk a feltételes módot ;) te leszel az 1., akivel bótolok :)
VálaszTörlésköszi
TörlésDe jóó:-)
VálaszTörlésAz enyém is így néz ki, de az cékla-alma-poré alapanyag ( leves ) és a fehér nekem mascarponés torma hab rajta :-)
ó, hát én nem flancolok :) fehér fehér. a képen úgyse látszik ;)
Törlés