ételfotó-függő.
ennek a muffinnak az eredetije szépen volt
fényképezve. emiatt nem érdekelt különösebben, hogy nem szeretem a
muffint. vettem egy fél liter custardot (mert custard-függő is
vagyok, bár ezt az utóbbi időben le tudtam nyomni egy olyan
tudatrészbe, ahonnan még véletlenül se tudom előrángatni – hála a fürdőszobai mérlegnek), megsütöttem,
amíg sült, megettem a custard 76%-át, aztán már úgyis mindegy
alapon megforgattam muffinkákat vajban (!!!) ÉS még
kristálycukorban (!!!) is.
az edzőterembe érthető
okokból nem jutottam el.
most pedig valószínűleg
végez velem a bűntudat, mert mindezek után
kellett valami sósat rágnom.
19 dkg liszt
6 g sütőpor
12 dkg cukor (muscovado)
2 tojás
80 ml tej
1 tk vaníliaesszencia
10 dkg vaj
4 ek custard
áfonyaszósz, vagy
bármilyen egyéb dzsem
know-how:
a száraz hosszávalókat
(=liszt, sütőpor, cukor) vegyítettem.
a vajat megolvasztottam
és addig forraltam, amíg a tejcukor karamellizálódott benne
(ugye-ugye) – a fekete edény nagyon jó választásnak bizonyult
erre az esetre, nyilván nem láttam semmit. úgyhogy addig
hevítettem, amíg a hab barnulni nem kezdett (nem kizárt, hogy ez
már az égett vaj állapot).
a tojásokat és a tejet
kézi habverővel összekevertem, és fokozatosan hozzáöntöttem a
barnított vajat.
a száraz és nedves
összetevőket egybeöntöttem, fakanállal összekevertem és a
muffinformákat 1/3ig töltöttem a masszával. erre a rétegre ment
1 tk lekvár, aztán 1 tk custard, a végén meg egy újabb réteg
massza.
25 prec, 160 fok.
mosogatás
5 perc hűlés.
mosogatás
egy közben elkészült
újabb adag barnított vajba muffin megforgatás, aztán jött a
kristálycukoros rész.
tapasztalat:
1) 3 óra állás nagyon jót tett neki, 2) a cukorra a tetején semmi szükség nincs
forrás: Olive, január
Ági vagyok - ÉCI-fotó függő! Nekem tetszenek a strandoló muffinok :)
VálaszTörlésaz ilyen cuki kommentjeid lendítenek ki a maihoz hasonló gödrökből. köszi, köszi, köszi :)
Törlés:) sicc ki a gödörből
Törlés