volt idő, amikor megtaláltam a számomra értelmes funkcióját a népszerű közösségi oldalnak: lett egy új RSSem meg egy másik delicious-öm, azokra a tartalmakra szűrve, amik tényleg érdekelnek.
aztán lett eztettem, az ő kis saját oldalával,egy ideig ész nélküli, aztán törölt az ő kis kedvenceivel, akik közt vannak olyanok, akik az én perszonálkedvenceim is, de a többség azért nem. eldőlt: az eztettem-világot tudatosan szétválasztom a sajátomtól.
az eztettem híreire is rendszeresen ránéztem, képben voltam, de tény, nem nyomogattam kényszeresen a lájkokat és nem írkáltam hűhákat, ha nem volt miért. aztán kezdtek eltűnni a hírek (nyilván kell a pénz fészbukéknak, bár most tépik fel az árfolyamot rendesen), volt, hogy már egész nap csak egyet láttam. kis nyomozást követően világosság gyúlt elmémben: ja, ha én lájkolok, akkor beállíthatom, hogy kinek jelenjenek meg a hírei az én híreim közt - az eztettem, mint oldal esetében ez az opció nincs. és mivel az én privát világom továbbra sem lesz egyenlő az eztettem univerzummal, le fogok maradni mindenféle fasza kis nyereményjátékról és a 758. karácsonyi kekszről. hahaha. (nyertem múltkor vm kötényt, egy hónapja nem jött meg, ráadásul a nyeremény közvetítője olyan hangot ütött meg érdeklődésemre a válaszában, hogy arra a szintre nem tudtam lesüllyedni...)
this is the end of a beautiful friendship.
nem lett túl tökéletes ez a dolog.
de a koncepció annyira jó, hogy megéri elgondolkodni, hogy mégis mi a fene tartaná össze az egészet.
vagy: nem kell összetartani, kanállal kell enni a tepsiből. (hidegen kicsit javult a helyzet, de vendégek előtt továbbra sem ezzel akarnék villogni.)
aztán lett eztettem, az ő kis saját oldalával,
az eztettem híreire is rendszeresen ránéztem, képben voltam, de tény, nem nyomogattam kényszeresen a lájkokat és nem írkáltam hűhákat, ha nem volt miért. aztán kezdtek eltűnni a hírek (nyilván kell a pénz fészbukéknak, bár most tépik fel az árfolyamot rendesen), volt, hogy már egész nap csak egyet láttam. kis nyomozást követően világosság gyúlt elmémben: ja, ha én lájkolok, akkor beállíthatom, hogy kinek jelenjenek meg a hírei az én híreim közt - az eztettem, mint oldal esetében ez az opció nincs. és mivel az én privát világom továbbra sem lesz egyenlő az eztettem univerzummal, le fogok maradni mindenféle fasza kis nyereményjátékról és a 758. karácsonyi kekszről. hahaha. (nyertem múltkor vm kötényt, egy hónapja nem jött meg, ráadásul a nyeremény közvetítője olyan hangot ütött meg érdeklődésemre a válaszában, hogy arra a szintre nem tudtam lesüllyedni...)
this is the end of a beautiful friendship.
nem lett túl tökéletes ez a dolog.
de a koncepció annyira jó, hogy megéri elgondolkodni, hogy mégis mi a fene tartaná össze az egészet.
vagy: nem kell összetartani, kanállal kell enni a tepsiből. (hidegen kicsit javult a helyzet, de vendégek előtt továbbra sem ezzel akarnék villogni.)
60 dkg sütőtök (fél db - bruttó súly) kockázva
9 dkg brokkoliszár szeletelve
10 dkg cukkini (egy fél)
24 dkg csicseriborsó (1 konzerv)
1 fej vöröshagyma apróra kockázva
3 gerezd fokhagyma vékonyra szelve
12 dkg 3 napos kenyér felkockázva
25 dkg sült paprika (lidl) felkockázva
1-1 ek friss bazsalikom és kakukkfű aprítva
1 ek magos mustár
reszelt szerecsendió
5 dkg magozott olajbogyó aprítva
7.5 dkg napraforgó- és tökmag pirítva
15 dkg akármilyen natúr krémsajt
know-how:
a sütőtök-kockákat megsütöttem.
a hagymákat megdinszteltem, kicsit a darabolt brokkoliszárat is hozzátettem (de nem puhultak meg).
a kenyérkockákat a csicseriborsóval, cukkinivel, brokkoliszárral és a megdinsztelt hagymákkal kicsit (tényleg kicsit, nem massza a cél) összedaráltam a szuperaprítóval.
ehhez a darálékhoz ment a kész tök, a sült paprika, az olajbogyó, a mustár, a pirított magok 2/3a és a fűszerek. fakanállal összedolgoztam. (közben erősen gondolkoztam, hogy mi a fene fogja összetartani az egészet. UPDATE: a semmi nem bizonyult tartós kötőerőnek.)
a kenyérsütő tepsimet kipapíroztam, az alját megszórtam a maradék magokkal és rásimítottam a keverék felét.
középre kentem a krémsajtot, úgy, hogy a széleknél mindenhol maradt egy ujjnyi sáv. erre került a maradék keverék, amit kicsit meglapogattam.
190 fok, 40 perc.
az ízével semmi baj.
forrás: delicious. 2012/12.
ha van valami hús mellé,nekem bármikor csinálhatsz,jól hangzik ez az IZÉ
VálaszTörlésPere
ez a Feriéké lesz, mi majd hozatunk sültkóbászt a Kispiacból :) látom, meglátogattad a foodshowt - 'sztán jó volt-e?
VálaszTörlésTojás? vagy egyszemélyes tálkák is jól összefogják - bocs, csak egy kósza ötlet
VálaszTörlésa tojás volt az egyetlen további gondolatom - majd kipróbálom :)
Törlésvoltak érdekes és jó kaják,bár kicsit gáz,hogy az elszívást nem tudják megoldani,így mindenki olajszagú lett,no meg némelyek kicsit elszálltak az árakkal
VálaszTörlésoó, ha már te észreveszed az árak, akkor azok nagyon el lehettek szállva - de tekintve, h a magyar gasztrobloguniverzum tele séfekkel, akik csillagokat látnak a maguk körül, ez annyira nem meglepő :D
Törlés