az is elmondható, hogy a süti vasárnap délután a megmerevedett frontvonalak áttörésére redkívüli mód alkalmas. még akkor is, ha verőfényes májusidőben sikerült egy német karácsonyi kekszet kiválasztani Rachel Allen könyvéből (idézem: "roll the dough into walnut-sized balls, then flatten them slightly..." - mellette kép, kedves kis holdacska alakú sütikkel. na, itt becsuktam récselelent, és kerestem egy használható leírást.)
3.5 dkg cukor
12 dkg vaj szobahőmérsékleten
14 dkg liszt
12 dkg vaj szobahőmérsékleten
14 dkg liszt
6 dkg darált mag (dió, mandula, pekándió)
know-how:
a tészta hozzávalóit összegyúrtam és egy golyót csináltam belőle.
a golyót folpackba csomagoltam és betettem a hűtőbe fél órára.
a kifagyott tésztát 4 részre vágtam, mind a 4 részt 30 cm-es hurkává sodortam, és a hurkákat 5 részre vagdostam.
1/5 hurkadarabból lett egy süti: a végeket kicsit elvékonyítottam és próbáltam hold alakúvá formázni.
a tepsibe mehet sűrűn, nem nő (kivéve, ha self-raising lisztet veszek a normál helyett, mert ez esetben elég lapályokra híznak a végére.)
170 fok, 15 perc, halvány barnaság a cél.
amikor már majdnem teljesen elhűlt, porcukorba forgattam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése